• Уреди

Локација

Хотел Глам се наоѓа во центарот на Скопје, а сепак сметен во мирен кварт, надвор од секојдневниот метеж и бука кои се неизбежни за  секој главен град. Хотелот е оддалечен само 900 метри од главниот градски плоштад кој е најголем центар на многу културно-забавни збиднувања, ресорани, кафулиња и шопинг. Хотелот е сместен на само 50 метри од најглавниот и најголем булевар “Партизански Одреди “,  кој е главна врска од едниот до другиот крај на градот и ви овозможува лесен приод до повеќе важни места со сопствен или со јавен превоз.

Во непосредна близина на Хотел ГЛАМ се наоѓа мини маркет 10м, супер маркет 50m, отворен пазар 100м, мал трговски центар 100м, аптека 100м, автобуска станица 50м, такси станица 50м


-Скопски Саем 3,5км
-Универзална Сала 50м
-Влада на РМ  1км
-Парламент на Македонија 1,2км
-Македонска Православна Црква 0,7км
-Плоштад Македонија 0,8км
-Државна клиника 2,2км
-Градски парк 1,4км
-Нацинална Арена Филип II Македонски 1,9км
-СЦ Борис Трајковски 2,4 км
-Зоолошка градина и природно научен музеј 1,3км
-Сити мол 2,6км
-Рамстор 2км
-Веро центар 3км
-Меѓународна автобуска и железничка станица 3,5км
-Автопат и обиколница 8,7км
-Аеродром 22,6км
-Авто салони и сервиси ( Toyota, Mini, BMW, Citroen, Fiat, Alfa Romeo, Hyundai, Peugeot, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Seat, Suzuki, Honda) 2,8 km
- Кале 2,2км
-Турска чаршија 2,2км


АМБАСАДИ ВО СКОПЈЕ
- Амбасада на Соединетите Американски Држави 4,7км
- Амбасада  на Обединетото Кралство 3,8км
- Амбасада  на Руската Федерација 1,6км
- Амбасада на Германија  2,4км
-Аамбасада на Австрија 1,6км
- Амбасада на Швајцарија 1,3км
-Амбасада на Франција 3,9км
-Амбасада на Италија 1,2км
-Амбасада на Шпанија1,5км
-Амбасада на Кралството Холандија 0,7км
- Амбасада на Норвешка 1,2км
-Амбасада на Украина  2,3км
- Амбасада на Република Чешка 3,8км
-Амбасада на Романија 0,2км
- Амбасада на Република Грција 0,7км
- Амбасада на Република Бугарија 0,5км
-Амбасада на Република Србија
-Амбасада на Република Хрватска 1,6км
-Амбасада на Албанија 1,9км
- Амбасада на Република Словенија 2км
- Амбасада на Република Црна Гора 0,45м
-Јапонско конзуларно претставништво1,4км